Acne

Acne ontstaat wanneer de poriën in de huid verstopt raken, waardoor witte mee-eters en rode ontstoken bultjes ontstaan ​​die puistjes worden genoemd. Poriën zijn de opening van haarzakjes, die olie-klieren bevatten die de huid smeren en beschermen. Hormoonveranderingen, zoals uit de puberteit, kunnen ervoor zorgen dat de olieklieren overtollige olie produceren. Olie, dode huidcellen en bacteriën kunnen zich ophopen en een prop in de haarzakjes creëren.

De meeste tieners krijgen dit wanneer de hormonen in beweging zijn, maar het kan ook voorkomen bij baby’s, zwangere vrouwen en zelfs op middelbare leeftijd. Het wassen van de huid met een zachte reiniger kan ook helpen om milde acne te bestrijden. Vette cosmetica, bepaalde haarproducten, medicijnen zoals steroïden, plukken, pletten of knijpen zijn allen aanleiding om acne te ontwikkelen. Hieronder staan tips om acne te voorkomen en/of verminderen:

Was uw huid twee keer per dag met een zachte zeep
Het gebruik van niet-comedogene make-up, die geen acne veroorzaakt, en het verwijderen voordat u naar bed gaat
Vermijd het gebruik van vette haarproducten
Elke dag je haar wassen en het haar uit je gezicht laten
Vermijd strakke hoofdbanden, hoeden en kragen
Gebruik van OTC-acne medicijnen
Acne volgens de traditionele Chinese geneeskunde
Volgens de traditionele Chinese geneeskunde beïnvloedt hitte de verschillende meridianen, Zang Fu-organen en fundamentele stoffen, waardoor het substraat wordt gevormd dat acne mogelijk maakt. De verschillende manifestaties van warmte in deze aspecten van de energetica van het lichaam verschijnen als verschillende complexen van tekens en symptomen. Acne vereist een zorgvuldige differentiatie van warmte, zodat een juiste behandeling gekozen kan worden om overeen te stemmen met het patroon van disharmonie. Longhitte en maaghitte zijn de meest voorkomende vormen die dit kunnen veroorzaken. Als vocht aanwezig is, zal de huid vet zijn. Zweren en bloeden duiden op toxiciteit. Jeuk kan ontstaan door wind en vocht. De meest voorkomende vorm van jeuk hierbij is van wind die ontstaat door warmte.

Behandeling van acne
Bewijs heeft aangetoond dat acupunctuur in combinatie met moxibustion veilig en effectief is voor de behandeling van acne. Acupunctuur leidt niet tot medicijnresistentie en het kan samen met andere traditionele Chinese geneeskunde therapieën worden gebruikt om de werkzaamheid te versterken. Kruidengezichtsmaskers zijn een voorbeeld. Ze bevatten bovendien kruiden die Qi en bloed kunnen activeren en de massa en littekens verzachten.