Acupunctuur

De Traditionele Chinese Medische geneeswijze (T.C.M.) wordt al eeuwenlang beoefend, waarvan acupunctuur een onderdeel is. Het heeft een holistische kijk op gezondheid en welbevinden van u als mens. Er wordt niet alleen gekeken naar uw probleem, maar ook naar de oorzaak. Dit houdt in dat de mens een onlosmakelijk onderdeel van zijn omgeving is. De omgevingsfactoren als klimaatomstandigheden, emoties, voeding, leefwijze, slaappatroon en beweging kunnen van invloed zijn op u en uw lichaam.

Meridianen

De T.C.M. beschrijft onder andere 12 hoofdmeridianen en 8 extra meridianen. Elke meridiaan vertegenwoordigt een bepaalde functie binnen ons lichaam en geest. Wanneer u fysieke en/of mentale klachten hebt, is de energiebalans in het lichaam verstoord. Door het aanprikken van de voor u juiste combinatie van acupunctuurpunten, wordt het lichaam geactiveerd om zijn natuurlijke balans te herstellen. Er wordt dan gebruik gemaakt van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Verschillende acupunctuursoorten

Er bestaan verschillende manieren om acupunctuur uit te voeren:

  • Lichaamsacupunctuur: dit is de meest klassieke manier van acupunctuur door gebruik te maken van de vele honderden acupunctuurpunten van het lichaam.
  • Auriculogie: beter bekend als: ooracupunctuur, deze vorm maakt gebruik van punten op de oorschelp.
  • Kinderacupunctuur: hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de honderden klassieke acupunctuurpunten, kinderen worden echter wel anders benaderd. De behandelingen zijn korter, dit vanwege het feit dat kinderen nog zo puur zijn en hun lichaam daardoor sneller reageert.

Mocht u vragen hebben of geïnteresseerd in een afspraak, neemt u gerust contact op of kijk bij “Acupunctuurvragen”.