Auto-immuun problemen

Het immuunsysteem bestaat uit een grote groep verschillende cellen en eiwitten. Deze cellen en eiwitten ruimen infecties en overbodige celresten op. Een goed werkend immuunsysteem moet dus deze infecties en overbodige celresten kunnen herkennen. Bij het opruimen van infecties door het immuunsysteem krijgt u ontstekingsverschijnselen zoals koorts, zwellingen, roodheid, pijn of een grieperig gevoel. Het opruimen van de lichaamseigen celresten die overbodig geworden zijn, gebeurt elke dag. Daar merkt u over het algemeen niets van.

Auto-immuun betekent dat uw immuunsysteem zich tegen uw eigen lichaam keert. Een auto-immuunziekte ontstaat als er bij het opruimen van lichaamseigen celresten iets verkeerd gaat. Dit betekent dat nog goed werkende cellen worden opgeruimd door het lichaam. Hierdoor beschadigt het orgaan waarin deze cellen voorkomen. Bij andere vormen van auto-immuunziektes ontstaan er ontstekingsreacties bij het opruimen van de overbodige cellen. Veel auto-imuunziektes veroorzaken schade aan verschillende organen zoals de lever, de nier of de longen. Ook kunnen er beschadigingen ontstaan aan uw gewrichten, huid of zenuwen.

Voorbeelden van auto-immuunziektes zijn:

Wat kan T.C.M. doen voor auto-immuun problemen?

Bij ernstige ziekten zoals auto-immuunproblemen kan de T.C.M., net als in de meeste gevallen met de reguliere geneeswijze, het probleem niet verhelpen. Maar het kan er wel voor zorgen dat uw pijn, vermoeidheid, misselijkheid en andere symptomen verminderen of zelfs verdwijnen.

Mocht u vragen hebben of geïnteresseerd in een afspraak, neemt u gerust contact op.

Terug naar ” Welke aandoeningen worden behandelt in de praktijk”.