Cuppen

De Traditionele Chinese Medische geneeswijze (T.C.M.) wordt, net als acupunctuur en fytotherapie, al eeuwenlang beoefend, waarvan cuppen ook een onderdeel is. Het heeft een holistische kijk op gezondheid en welbevinden van het menselijk lichaam. Er wordt niet alleen gekeken naar het probleem, maar ook naar de oorzaak. Dit houdt in dat de mens een onlosmakelijk deel van zijn omgeving is. De omgevingsfactoren als klimaatomstandigheden, emoties, voeding, leefwijze, slaappatroon en beweging kunnen van invloed zijn.

Bij een cuppingbehandeling worden ‘cups’ gebruikt, dit kunnen verwarmde glazen cups of flexibele cups met olie zijn. Het kan in combinatie met een acupunctuur behandeling of auricologietherapie plaatsvinden, of op zichzelfstaand ter behoeve van uw ontspanning. Er wordt dan op bepaalde punten of gebieden op uw lichaam worden cups aangebracht en ontstaat een vacuüm, waardoor de doorbloeding sterk wordt gestimuleerd. Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen, een intensieve manier om o.a. spierweefsel te ontspannen. Hiermee worden meridianen en acupunctuurpunten behandeld, dit verbetert de doorbloeding in de spieren en weefsels. Stagnaties of blokkades in de energiedoorstroming verminderen of worden opgeheven. Het vacuüm van de cup stimuleert het bindweefsel extra stevig, waardoor ook het onderliggende spiergebied extreem goed doorbloed wordt en tot ontspanning komt. Het gebied tussen wervels kan ook met cupping worden losgemaakt.

Cuppen is zeer geschikt voor invloed van kou, opkomende verkoudheid, spier- en gewrichtsklachten, hoofdpijn, migraine, rug-, nek en schouderpijn en vocht in knieën en enkels. Cupping is niet pijnlijk, maar kan soms even een onaangenaam gevoel geven, net als bij een reguliere massage. Dit moet u wel altijd aangeven. De vacuümkracht van de cup kan dan zonodig verminderd worden. Daar waar de cup is geplaatst of gebruikt wordt, kan een rode tot paarse verkleuring achterblijven, die na een paar dagen weer verdwijnt.

Mocht u vragen hebben of geïnteresseerd in een afspraak, neemt u gerust contact met mij op.