Fytotherapie

Natuurlijk in balans

Fytotherapie is de wetenschap van kruidengeneeskunde ofwel kruidentherapie. Het gebruik van planten en plantenextracten ter bevordering van de gezondheid is al heel oud, zo oud als de geneeskunde zelf. Een derde van de wereldbevolking maakt gebruik van deze geneeswijze. We staan er vaak niet meer bij stil dat de kennis van onze huidige reguliere geneesmiddelen hieruit voortkomt. In geneesmiddelen nemen planten en kruiden al duizenden jaren een uiterst belangrijke plaats in. In China wordt nog steeds het grootste deel van alle aandoeningen met Chinese kruidengeneesmiddelen behandeld.

Traditionele Chinese Medische geneeskunde (T.C.M.)

De Chinese kruidengeneeskunde is één van onderdelen van de T.C.M. en misschien wel de belangrijkste. Het is al vele duizenden jaren oud, ouder dan acupunctuur. Chinese kruidengeneeskunde is natuurlijk, veilig, effectief en heeft geen bijwerkingen. Fytotherapie kan op zichzelf staand worden ingezet of ter ondersteuning van acupunctuurbehandelingen, auriculotherapie of voedingsadviezen.

Onderzoek

In China wordt er nog steeds veelvuldig onderzoek gedaan naar toepassingen van kruiden en kruidenpreparaten. De meeste Chinese ziekenhuizen hebben een aparte afdeling kruidengeneeskunde en een kruidenapotheek. Moderne technieken en onderzoeken worden gebruikt om de oudste geneeskunde toegankelijk te maken.

Preventie van ziekten

Een groot deel van de kracht van de Chinese geneeskunde en dus ook van kruidengeneeskunde ligt bij de preventie, het voorkómen van ziekten. Er zijn dan ook veel middelen en behandelingen om de gezondheid te bevorderen, de levenskwaliteit te verbeteren, de weerstand tegen ziekten te vergroten en de levensduur te verlengen.

Mocht u vragen hebben of geïnteresseerd in een afspraak, neemt u gerust contact met mij op of kijk bij “Fytotherapie vragen”.