Huidproblemen

Wat we weleens vergeten is, dat de huid een orgaan is, net als onze andere organen. Dit orgaan, de huid, kan ook verstoord raken. Zowel oorzaken van buiten ons lichaam (extern), als van binnenuit (intern) kunnen hierop van invloed zijn. Externe oorzaken kunnen verkeerde eetgewoonten zijn, maar ook te weinig drinken, teveel blootstelling aan de zon, medicijngebruik en/of huidproducten of weersomstandigheden. Interne oorzaken kunnen een niet goed werkend orgaan, het vasthouden van afvalstoffen, een niet goed werkend immuunsysteem of te grote emotionele invloeden zijn.

De meest voorkomende huidaandoeningen zijn eczeem, acné, psoriasis en gordelroos. De meest voorkomende oorzaak van eczeem is een allergische reactie op bepaalde stoffen, overmatige talgproductie die tot kleine ontstekingen leidt is de oorzaak van acné, het gevolg van een herpesinfectie kan gordelroos zijn en psoriasis is een chronische huidziekte.

Wat kan T.C.M. doen voor huidproblemen?

Bij huidaandoeningen is er altijd sprake van een teveel aan energie, dit zit opgesloten in het lichaam en zoekt zich een uitweg via de huid. Acupunctuur is er dan op gericht om het teveel aan energie uit het lichaam te laten vloeien. Wat ervoor zorgt dat de problemen zullen afnemen, tevens zal de behandeling gericht zijn op het versterken van het immuunsysteem en herstellen van je energiebalans, wat mede de problemen doet afnemen.

Mocht u vragen hebben of geïnteresseerd in een afspraak, neemt u gerust contact op.

Terug naar “Welke aandoeningen worden behandelt in de praktijk”.