Kinderacupunctuur

De Traditionele Chinese Medische geneeswijze (T.C.M.) wordt al eeuwenlang beoefend, waarvan kinderacupunctuur ook een onderdeel is. Het heeft een holistische kijk op gezondheid en welbevinden van u als mens. Er wordt niet alleen gekeken naar uw probleem, maar ook naar de oorzaak. Dit houdt in dat de mens een onlosmakelijk deel van zijn omgeving is. De omgevingsfactoren als klimaatomstandigheden, emoties, voeding, leefwijze, slaappatroon en beweging kunnen van invloed zijn.

Wel is de benadering met kinderacupunctuur, bij baby’s en kinderen tot ongeveer 15 jaar, anders dan bij volwassenen. In vergelijk met de behandeling van volwassenen, is het minder intensief, daarmee bedoel ik dat het een kortere tijdsduur heeft. Dit omdat kinderen opvallend goed en snel op de behandeling reageren, hun energie is nog heel puur en zuiver en volop in ontwikkeling. Hierdoor zijn veel aandoeningen en problemen heel goed met acupunctuur te behandelen.

Wat kan T.C.M. doen voor problemen bij kinderen?

De meest voorkomende problemen bij kinderen hebben te maken met het spijsverteringsstelsel en het afweersysteem. Met name doordat deze nog volop in ontwikkeling zijn en hierdoor zijn erg kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Acupunctuur is ook erg effectief bij slaap en/of gedragsproblemen. Bij kinderen worden extra dunne naalden gebruikt, waarvan ze nauwelijks iets voelen. Hoe jonger het kind hoe korter deze naalden blijven zitten. Bij de allerjongsten worden ze na het inzetten meteen weer verwijderd of hoeven ze soms niet eens ingebracht te worden. Eventueel kan er advies gegeven worden over voeding, auriculogie therapie, moxa, guasha of cupping worden toegepast. Ook bestaat er een massagetechniek Tuina die toegepast kan worden op de acupunctuurpunten. Verstoringen in de energiebalans bij uw kind, worden goed uitgevraagd door met name vragen te stellen over het eet-, slaap- en ontlastingspatroon van uw kind.

Eerste consult

Een eerste consult vindt alleen met u als ouder(s) plaats. Dit omdat het voor de meeste kinderen vervelend is als er over zijn of haar problematiek wordt gesproken waar uw kind bij is, denk hierbij aan kinderen met ADHD, gedrags- en/of slaapproblemen.

Voorbeelden van kinderbehandelingen

Voorbeelden van kinderproblemen waarbij acupunctuur heel goed verlichting en zelfs genezing kan bieden zijn, chronische verkoudheid en -oorontsteking, eczeem, allergie problemen, hoesten, diarree, astma, obstipatie. Problemen die meer gedragsgerelateerd kunnen zijn: bedplassen, angsten, slecht slapen, gebrek aan zelfvertrouwen, slecht eten, druk, nerveus gedrag, verhoogde gevoeligheid.

Mocht u vragen hebben of geïnteresseerd in een afspraak, neemt u gerust contact op.