Overgewicht

Het meest voorkomend probleem bij overgewicht is teveel (ongezond) eten en te weinig bewegen. Er is sprake van overgewicht wanneer men in verhouding meer weegt dan normaliter hoort bij u geslacht, leeftijd en lengte. Er zijn verschillende manieren om dat te meten. Maar het blijft lastig te bepalen, wat is normaal? Als het een gevaar oplevert voor uw gezondheid is het vanzelfsprekend een probleem. Dit heet obesitas, het verhoogt de kans op hart- en bloedvaten, diabetes, gewrichtsaandoeningen, galblaasaandoeningen en kortademigheid. Maar dat is niet het enige, het speelt ook een grote rol op uw gemoedstoestand, het kan neerslachtigheid, eenzaamheid en een isolement veroorzaken. Waardoor u niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijk en sociale problemen ervaart. Bij de laatste 2 is het belangrijk om tijdens de acupunctuurbehandelingen ook nauw contact te onderhouden met uw huisarts.

Wat kan T.C.M. doen voor overgewichtsproblemen?

Zoals u hiervoor al begreep is overgewicht geen strikt lichamelijk probleem. Binnen de denkwijze bij acupunctuur wordt lichaam en geest als 1 geheel benaderd. Er worden u uitgebreid vragen gesteld om vast te stellen wat u lichamelijke en/of geestelijke problemen zijn, er wordt gekeken naar uw energiebalans en hoe de betrokken organen functioneren.
Acupunctuur zal ervoor zorgen dat uw spijsvertering weer optimaal gaat werken en dat u geestelijk en lichamelijk weer in balans komt. Maar vragen als waardoor het komt dat u zwaar geworden bent, of u vaak een hongergevoel heeft en of u eet uit emotie bijvoorbeeld stress of verdriet zullen ook de revue passeren. Deze problemen zullen door de acupunctuurbehandeling afnemen en in combinatie met voedings- en beweegadviezen zorgen dat uw overgewicht op een gezonde manier verdwijnt.

Mocht u vragen hebben of geïnteresseerd in een afspraak, neemt u gerust contact op.

Terug naar “Welke aandoeningen worden behandelt in de praktijk”.