Slaapproblemen

Onze slaap zorgt ervoor dat we alle indrukken van de dag verwerken en ons lichaam de accu weer kan opladen voor de nieuwe dag. De benodigde slaap is voor een ieder verschillend, maar als men langer dan 3 dagen moeite heeft aan de benodigde slaap te voldoen, heeft u een probleem. De voornaamste slaapproblemen zijn, niet goed kunnen inslapen en/of doorslapen en te vroeg wakker worden. Bij langdurig tekort aan slaap, spreken we van insomnia.
Slaapproblemen kunnen worden veroorzaakt door spanningen en/of oververmoeidheid, maar ook pijn, alcoholgebruik, ’s avonds te lang actief blijven of een onrustige slaapomgeving kunnen uw slaapritme verstoren. Te weinig slaap leidt tot concentratieproblemen, prikkelbaarheid, verminderde eetlust en verlaagde weerstand.

Wat kan T.C.M. doen voor slaapproblemen?

Eerst wordt uitgebreid uw probleem besproken en uitgevraagd over uw leef- , eet- en slaappatroon. Slaapproblemen zijn een verstoring van uw natuurlijk ritme, dit ritme wordt gevormd door 2 energieën: actie (Yang) en rust (Yin). In het Yin/Yang symbool is mooi te zien hoe deze energieën vloeiend in elkaar overgaan. Ons dagpatroon volgt dit ook, we staan op en worden actief. In de loop van de dag worden we rustiger, zo bereiden we ons voor op onze nachtrust. En dit patroon raakt makkelijk verstoord door ons drukke bestaan. Met een acupunctuurbehandeling wordt deze natuurlijke energiebalans weer hersteld. Het tekort aan Yin energie wordt aangevuld en teveel van Yang afgevoerd. Eventueel kan het zonodig worden aangevuld met kruiden en/of een voedingsadvies.

Mocht u vragen hebben of geïnteresseerd in een afspraak, neemt u gerust contact op.

Terug naar “Welke aandoeningen worden behandelt in de praktijk”.