Tinnitus

De behandeling van oorsuizen, ofwel tinnitus, is al vanaf de start van onze praktijk in 1998 een bijzonder specialisme. Wekelijks behandelen we circa 30 mensen met deze klacht, waarvan we goede resultaten zien. Door behandeling met acupunctuur wordt het geluid vaak minder of verdwijnt soms zelfs geheel. En patiënten voelen zich veel beter en rustiger. Ook als het geluid gedeeltelijk aanwezig blijft, hebben ze daar vaak minder last van.

Tijdens de Coronatijd zijn we er natuurlijk ook voor je. Meer info over onze voorzorgsmaatregelen tijdens deze periode.

Oorsuizen is een veel voorkomende klacht die bijzonder storend kan zijn. Het kan het dagelijks leven ernstig negatief beïnvloeden. De meeste mensen, vaker mannen dan vrouwen, horen continu een soort fluittoon of ander soort geluid in één of beide oren. In sommige gevallen is deze klacht een symptoom van de ziekte van Ménière. Soms ontstaat het na een langdurige hevige verkoudheid of na bezoek aan een concert. Maar vaak komt deze klacht plotseling opzetten en lijkt het niet meer te verdwijnen. Bij de huisarts of KNO-arts krijg je meestal het advies er mee te leren leven. Maar dat is uiteraard geen oplossing. Acupunctuur kan gelukkig wel helpen bij deze vervelende aandoening.

Wij zetten onze deskundigheid en jarenlange ervaring graag in om oorsuizen te behandelen. Ons doel is om de klacht tot een acceptabel niveau te laten afnemen of zelfs te laten verdwijnen en daarmee de kwaliteit van het dagelijkse leven te verhogen.

Wat kan T.C.M. doen voor tinnitus problemen?

Ervaringen acupunctuur en oorsuizen
Patiënten vertellen ons vaak over de goede resultaten van de behandeling van oorsuizen met acupunctuur. Dit motiveert ons om de behandeling van oorsuizen een bijzondere plek als specialisme in onze praktijk te blijven geven. De onderstaande patiëntenervaringen in beeld en verhaal geven een goed overzicht van het positieve effect van behandeling van oorsuizen of tinnitus met acupunctuur in onze praktijk.

Terug naar “Welke aandoeningen worden behandelt in de praktijk”.